Pienas

Nusiskundimai:

"Sveiki,

Man 21 metai ir jau koki pora metu vargstu manyciau su tokia pat problema, per juosmeni skauda stubura, atsisedus sunku atsistoti, o kai atsistoji kokia minute vargstu kol issitiesiu ir dar kokia minute vargstu kol pradedu galet vaiksciot, stuburo skausmas sukausto visus mano judesius, o man dar tik 21 neseniai suejo. Šiaip ir pieno produktus vartoju, (pieno i diena koki litra isgeriu), ir darzoves ir vaisius valgau , ir mesa valgau beveik kasdien nes be jos nelabai galiu :) Šiuo metu esu Norvegijoj, dirbu sunku darba, kur reikia sveikos nugaros...."

"Man virš 40m. esu "sovietinio auklėjimo" atstovas: "valgyk viską kartu - bus sočiau", jei nori būti sveikas ir turėti stiprius dantis - gerk pieną" - tai pagrindiniai mitybos principai, kuriais mūsų karta buvo maitinama. Ryte vakare vietoj vandens gerdavau pieną, Vasarą kaime per dieną jo išgerdavau kartais apie 3 litrus, grietinę, varškę kapodavau su cukrum ir medum vietoj deserto, pusryčių ir vakarienės. Tačiau tik laikas gali tiksliai pasakyti, ar tie principai teisingi. Gaila pripažinti, bet jei tai būtų tiesa, turėčiau dabar arkliškai stiprius dantis, - deje, tokiais negaliu pasigirti. Turiu traškantį kaklą, problematišką stuburą, ant kairės pedos sanario dideles kremzlines ataugas neti plika akimi matomas ir labai skausmingas.

Patarimas:

Yra labai paplitusi problema - metabolizmo sutrikimas. Padidėjęs organizmo užrūgštinimas.
Vandenilio jonai iš kaulų išstumia kalcį, kuris kaupiasi ataugų pavidalu ant kaulų, dirgina nervus ir skauda. Dėl padidėjusio rūgštingumo pablogėja ir kremzlinio audinio (sąnarių) maitinimas, raiščiai pasidaro neelastingi.
Reikia daugiau vartoti organizmą šarminančių maisto produktų: daržovių, vaisių. ankštinių bei grūdinių kultūrų.

 Jei norite nebeturėti problemų su kaulais ir traškančiais sanariais - nustokite gerti pieną ir vartoti pieno produktus. Tai mitas, kad pienas kalcio šaltinis. Jame gal ir yra kalcio, bet jis nepasisavinamas ir eina per organzmą tranzitu, tuo labiau dar paimdamas organizmo kalcį iš kaulų. Jis reikalingas pieno virškinimui (tiksliau jo sutraukimui į neįsisavinamą varškę ir pašalinimui iš organizmo). Jums jau du dešimtmečiai, o naudojate kūdikių maistą. Nei vienas gyvūnas išaugęs iš kūdikio amžiaus daugiau nevartoja pieno (nes kartu su kudikyste išnyksta jį virškinantis fermentas - laktazė).

Mėsa - tokio pat tankumo medžiaga, kaip ir jūs pats. Ją suvirškinti jūsų organizmas naudoja daugiau energijos nei jos gauna iš mėsos. Mėsa rūgština organizmą, o organizmo viduje vyrauja šarminė terpė. Visi gyvulinės kilmės produktai - rūgštinai. Rūgšti terpė palanki virusams, bakterijoms daugintis ir plisti. Pastebėta tiesioginė priklausomybe tarp mėsos vartojimo ir vėžio atvėjų.

Nenoriu nieko gazdinti ir tikiu, kad kiekvienas renkasi tai, kas jam labiausiai tinka ir patinka, bet pasidomėti tokia informacija gal ir paskatins ką nors susimąstyti.

Kodėl karvės pienas netinkamas žmogaus maistui

Visi žolėdžiai turi dvipakopę virškinimo sistemą - žmogus - vienpakopę;

Karvės skrandis 4 kamerų, o žarnų ilgis 18 metrų, o žmogus turi tik vienos kameros skrandį, o žarnos ilgis tik 7 metrai.

Žolėdžių kūno bazinė temperatūra 38,4 °C–39 °C, - žmogaus 36.6 °C. Tokioje aukštesnėje temperatūrone visi virškinimo, skaidymo cheminiai procesai vyksta greičiau ir pilniau.

Laktozės skaidymo funkcija budinga tik žindymo perijodu, Po atjunkimo ši savybe išnyksta.

  Suaugę žinduoliai nevartoja pieno nes jo negauna? Taip pat normaliomis sąlygomis gamtoje neivienas gyvis neminta kitos rūšies žinduolio pienu. Manau, jei jo reikėtu, gamta tuo pasirūpintu. Deje, vos tik jaunikliams išdygsta "pieniniai dantukai", motinos tuoj pat atjunkina savo mažylius ir pratina maitintis jiems įprastu maistu.

Žmogus, sukultūrinęs karvę - sau svetimą ir negiminingą gyvūnų rūšį, priprato lepintis ne jam skirtu produktu, turtingu baltymais ir riebalais bei kitomis bioaktyviomis medžiagomis, skirtomis veršelio ragams ir nagams vystytis bei jo imunitetui susidaryti.
Tarkime, kad žmogus išlavino savo gebėjimus priešintis gamtai ir jo fermento veikla "nebeužgęsta". Bet to fermento veikimo pasekoje, pienas tik sutraukiamas į "varškę", kuri toliau sunkai skaidoma. O jei dar į tą "varškę" įklimpsta kiti su pienu suvartoti produktai, tai pasunkėja ir jų virškinimas.
Kiekvienam duota laisvė rinktis. Mes tuo ir tesiskiriame - pasirinkimais.

 Kontraargumentai:

"...Duok katei pieno, ji ilgai ir laimingai gyvens. Vaikai užauga be motinos pieno, su karvės pienu. Ir ėriuką užaugina su karvės pienu, ir tigrą, palikta motinos.
O pienas sutraukiamas į varškę skrandyje paveiktas druskos rūgšties. Tai natūralus baltymų skaidymas. Yra net sūris taip daromas, į saldų piena dadedant rūgšties."

Komentaras:

Deje ir naminiai gyvūnai serga tomis pačiomis ligomis, kaip ir žmonės:/ (veterinaro pastaba) ne šip sau naminių vyvūnėlių maistas (beje, vaistai taip pat) žymiai brangesnis už "žmogiškuosius".

Klausymas: Mėsos negalima, pieno produktų negalima, tai kas tuomet lieka? Grūdiniai, ankštiniai, vaisiai, daržovės ir medus?

Atsakymas: Taip. Jei yra rimtų sveikatos problemų. Jei ne, - nereikia "perlenkti lazdos". Atsižvelgti į patarimus, argumentus ir teisingos mitybos rekomendacijas verta, bet visa informaciją reikia pritaikyti paagl savo kūno, sveikatos bei poreikių specifiką.

 

Daugiau šioje kategorijoje: « Plaukai ir nagai Mobilus telefonas »

Sekite mus feisbuke

Mūsų draugai