Moteriškas eksperimentas

       Į Naujuosius – nauju įvaizdžiu

      Vyrai moterų nesupranta: tvarkingas kostiumas, prie jo priderintas kaklaraištis, blizgantys tarsi veidrodis batai – ko daugiau reikia?! O štai moteris prieš šventes dūsauja  – ji nori būti ypatinga, kitokia nei įpratę ją matyti artimieji ir draugai. Tikrų tikriausia  moteriška svajonė! Ją puoselėjo ir savaitraščio „Šeimininkė“ moteriškame eksperimente dalyvavusi Aleksandra Žilinskienė iš Neveronių. Metų pabaiga dosni stebuklų: įvaizdžio dizainerė Liubovė Čaplikienė ir grožio salono „RandA“ komanda pasistengė, kad šiųmetės šventės jai būtų įsimintinos!

Staigmena sau ir vyrui

Taip savo poelgį vadina A. Žilinskienė ir, praėjus kelioms dienoms po eksperimento tikina nieko nesigailinti ir esanti labai patenkinta. „Aš mėgstu keistis, eksperimentuoti, pati išbandyti visas naujienas. Neslėpsiu, mėgstu ir sužibėti – visada į savo išvaizdą, apdarą žiūriu atsakingai, malonu, kai sulaukiu komplimentų ir pagyrimo žodžių. Bet stengiuosi ne dėl kitų – daugiau dėl savęs: nepriekaištinga išvaizda suteikia ir pasitikėjimą savimi!“ – sako mūsų herojė, linksma, gyvybinga ir atvira brandaus amžiaus moteris. Šviesius, ilgokus plaukus ji dažnai susuka kuodeliu ir susisega sege. Minimalus makiažas, padažytos blakstienos – būtina kasrytinė procedūra. Ji nepamiršta ir rankų – nuolat daro manikiūrą, buvo net prisiauginusi nagus. Moteris atvirauja – drabužių stiliaus ji neturi. Pastaruoju metu jos spintoje karaliauja juodos, pilkos, rudos spalvos, nes mano, kad ši spalvų paletė figūrą lieknina. Jei ruošiasi ypatingai šventei, drabužius siūdinasi pas dizainerį, o kitus apdarus įsigyja apgalvotai, mat nemėgsta „apsikrauti“: pirmiausia apsižvalgo parduotuvėse, grįžusi pagalvoja, o kitą dieną važiuoja pirkti. Kelnių Aleksandra Žilinskienė nemėgsta, pirmenybę teikia sijonams ir suknelėms.Apie šiuos mūsų eksperimento dalyvės pomėgius ir įpročius, ko gero, jau reikėtų pasakoti būtuoju laiku, nes po „perversmo“ dienos A. Žilinskienė pasikeitė ir daug naujo išmoko.

Tobulas įvaizdis – su profesionalais

Pasikeisti, išbandyti kažką nauja, įvertinti save kitu žvilgsniu knieti ne vienai brandaus amžiaus moteriai. Deja, įgyvendinti šią svajonę pačioms sunku. Kodėl? Pinigai – aktualu, bet ne jie pagrindinė kliūtis. Yra kur kas svarbesnių: jau susiformavęs charakteris, gyvenimo būdas, neteisingas savo figūros duomenų įvertinimas, savitas stiliaus, grožio, elegancijos suvokimas. Be to, glumina dar ir tai, kad mada pirmiausia iškelia jaunimą, kuriam tinka viskas! Bet kai jaunimui skirtas tendencijas pradeda taikyti brandi moteris, dažnai gaunasi šnipštas... Be specialistų pagalbos neapsiesime! Būtent todėl kartu su įvaizdžio dizainere L. Čaplikiene dirbo profesionali visažistė, „Make up Studio“ kosmetologė Ala Volkova, kirpėjas Ernestas Švilpauskas, manikiūro meistrė Jūratė Lantuch. Jie pasistengė sukurti šventinį A. Žilinskienės įvaizdį, nešykštėjo vertingų pastabų bei patarimų.

Jūratė Lantuch: „Rankos – išdavikės“

* Susitvarkyti rankas lygiai taip pat svarbu, kaip gražiai apsirengti. Jei jas pamiršime, galime nepuoselėti vilčių apie tobulą šventinį įvaizdį.

* Madinga natūrali nagų forma – švelnus ovalas, migdolo forma.

* Kampuoti nagai jau nebemadingi, aštriai smailėjantys – ypatingomis, išskirtinėmis progomis.

* Pamirškite ilgus nagus – šį sezoną madingas  minimalus nagų ilgis, t.y. 1–1,5 mm.

* Nagų lako spalvą būtina derinti prie apdaro.

* Neapsiriksite pasirinkusios  klasiką: tai visi raudoni atspalviai ir prancūziškas manikiūras su skirtingais lako atspalviais (dramblio kaulo, pieno, švelnaus persiko), galiukas – baltas.

* Juoda, tamsi ruda, mėlyna spalvos nebemadingos.

* Nagų lakas – emalis be blizgesio.

Manikiūras namų sąlygomis

1.    Prieš lakuodamos nagus nuriebinkite – kosmetiniu spiritu nuvalykite kremo, riebalų ir kitų nešvarumų likučius – lakas lygiau dengsis ir ilgiau laikysis.

2.    Užtepkite gydomąjį pagrindą – bespalvį laką, praturtintą proteinų, vitaminų A, E ir kt. medžiagų.

3.    Nagus nulakuokite emaliu.

4.    Užtepkite užbaigimo laką, kuris priklausomai nuo pasirinkimo gali sutvirtinti lako sluoksnį, padaryti jį atsparų įbrėžimams, o gali priversti jį veidrodiniu.

Vizažistė Ala Volkova: „Viskas turi atrodyti natūraliai“

* Tamsus įdegis nebemadingas, labiau vertinama išpuoselėta šviesi veido oda.

* Tamsi veido spalva brandžiai moteriai (ir ne tik jai) suteikia rūstumo, niūrumo ir dar labiau pasendina.

*Antakiai – kuo natūralesni: madingi platesni, tankūs, tačiau išreikštos formos antakiai.

* Antakių spalva turi derėti prie bendro įvaizdžio. Ryškią juodą būtina keisti įvairiais prislopintais pilkos, rudos atspalvių variantais.

* Vokų šešėliams geriausia rinktis pastelines žemės spalvas; jas derinamos prie drabužių, veido spalvos, nors... kartais galimos išimtys: žili plaukai ir ryškiai mėlyni šešėliai!* Brandaus amžiaus moterys turėtų rinktis matinius šešėlius.

* Sulaukusioms 40-–ies rekomenduojami persikiniai ir lašišiniai veido pudros ir skaistalų atspalviai.

* Ideali veido forma – ovalas, tad jei veidas kampuotas, pernelyg putlus jo forma koreguojama pudros pagalba.

* Lūpų dažai atspindi moters charakterį, tačiau juos būtina derinti prie drabužių.

* Lūpų dažai ilgai laikysis, jei pudruodamos veidą papudruosite ir lūpas: nudažiusios dažais, lūpas nusausinsite ir dar kartą padažysite.

* Lūpų formą galima koreguoti korekciniu pieštuku.

* Brandaus amžiaus moterims skaistalų kryptis turėtų ribotis ties nosies linija.

* Jei nežinote, kaip tepti skaistalus, įtraukite skruostus, padarykite „žuvytės lūpas“ – dažykite iškiliąją skruosto dalį.

* Šį sezoną akcentuojamas natūralumas, tad darydamos makiažą, ypač jei esate nepatyrusios, nepamirškite: geriau mažiau ir saikingiau!

Makiažas namų sąlygomis

1.    Veidą padenkite sluoksniu kreminės pudros – ji makiažo pagrindas. Nepamirškite kaklo, jei suknelė su iškirpte, ir ausų, kurios linkusios rausti.

2.    Biria pudra „sumodeliuokite“ veido formą. Šviesiausios vietos: paakiai, nosies, lūpų sritis.

3.    Dažome akis. Idealu, jei šešėlių spalva atitiks akių spalvą. Tamsia spalva fiksuokite išorinį voko kamputį, vidinis turi būti šviesus.

4.    Dažome lūpas. Pieštuku apveskite lūpų kontūrą, galite patušuoti ir pačias lūpas, nudažykite pasirinktos spalvos lūpų dažais.

5.    Pabaigoje skaistalais paryškinkite skruostus.

Ernestas Švilpauskas: „Karė stilius – universalus“

* Plaukų kirpimas ir šukuosena derinami prie veido formos, plaukų spalva –  pagal veido pigmentaciją.

* Brandaus amžiaus moterims nerekomenduojama dažyti plaukus tamsiomis spalvomis, ypač juodai – ši spalva sendina net keturiasdešimtmetes.

* Nepulkite į kitą kraštutinumą – būti tikra blondine ne jums, beje, kai kurias ši spalva sendina lygiai kaip ir juoda – geriau rinktis sodresnius „blond“ spalvos atspalvius arba...

* ... neslėpti savo žilų plaukų – daugeliui geresnio varianto ieškoti nereikia (prisiminkite Veroniką Pavilionienę!).

* Norint greitai atgaivinti plaukų spalvą galite naudoti dažomąsias kaukes.

* Šukuosena bus gražesnė, jei pakelsite pakaušį.

* Šukuosena turi būti natūrali ir jokiu būdu nepriminti „kepurės“.

* Madoje tiek tiesūs plaukai, tiek garbanėlės.

* Norėdamos suteikti žaismės, galite atskiras garbanėles paryškinti kita spalva.

* Sezono lyderis – interpretacijomis dosnus karė kirpimas. Jis moteriai suteiks ir elegancijos, ir žaismingumo...

* ... lygiai kaip ir madingai nukirpti kirpčiukai.

* Skyrimo vietą būtina periodiškai keisti, kitaip šioje srityje išretės plaukai.

Rūbų dizainerė Liubovė Čaplikienė: „Matau inteligentišką moterį“

* Brandaus amžiaus moteriai labiausia dera elegantiškas, inteligentiškas stilius.

* Stilių gali padėti sukurti aksesuarai.

* Amžius įpareigoja rinktis kokybę, nesvarbu, ar tai audinys, ar papuošalai.

* Brandžiame amžiuje  rekomenduojama vengti raukinukų, klosčių, blizgučių, kontrastingų raštų, ryškiai išreikštos faktūros – kuo kukliau, tuo geriau!

* Tamsios spalvos ne visada yra „gelbėjimosi ratas“ pradėjusiai pilnėti figūrai – kartais geriau rinktis raudoną ar net baltą spalvas.

* Kuo ryškesni figūros duomenys, tuo kuklesni raštai ir audinio faktūra.

* Kuriant įvaizdį būtina rinktis: arba veidas, arba drabužis – priešingu atveju jie užgoš vienas kitą ir jūsų pastangos būti išskirtinei nueis perniek.

* Visa išvardinta netaikoma meniškoms natūroms – jos turi savitą požiūrį į apdarus ir įvaizdį.

Dizainerės L. Čaplikienės užduotis buvo iš A. Žilinskienės garderobo  sukurti  tris drabužių komplektus Naujųjų sutikimui.

Šventiniam vakarui darbo aplinkoje dizainerė mūsų herojei pasiūlė firminį Koko Šanel trio: juodą, „mažą“ suknutę, išraiškingos faktūros, juodai baltą švarką ir ilgą perlų vėrinį: „Šventės vieta  įpareigoja rinktis santūresnį, griežtesnį drabužių stilių. Vietoje suknelės gali būti sijonas ar kelnės su palaidine. Papuošalais piktnaudžiauti nereikia, pakaks segės ar pakabuko. Pagrindinė taisyklė: santūrumas ir kokybė.“„Į teatrą dažnai neiname, juo labiau švęsti Naujųjų, todėl ne tik verta, bet ir būtina pasipuošti. Jei moteris kukli, tiks tas pats ofisinis variantas, tik pasiūtas iš kur kas prabangesnių, originalesnės faktūros, blizgų liurekso siūlą turinčių audinių; jei moteris nori sukurti sau ir aplinkiniams šventę, gali rinktis ilgą suknelę ar sijoną, originalią palaidinę. Šį ansamblį papildys kokybiška bižuterija, įdomūs aksesuarai: skraistės, šaliai, rankinė. Jei moteris gerbia ir myli save, teatre būtina persiauti prie ansamblio derančius batelius“, – pastebi įvaizdžio dizainerė, aprengusi A. Žilinskienę ilgu juodu sijonu, tokios pat spalvos palaidine, pečius apgaubusi prabangia, kailiu puošta skraiste.„Jei pobūvis kviestinis, dažniausia yra nurodomas aprangos kodas. Tiesa, jis griežčiau apibrėžia vyrų garderobą, moterims jis atlaidesnis“, – šypsosi L. Čaplikienė ir pataria šiai progai rinktis tik ilgus arba gerokai žemiau kelių drabužius. Jie turėtų būti puošnūs, originalesnių modelių, įdomesnio kirpimo, pasiūti iš tikrai prabangių audinių. Galimi korsetai, dekoltė, gili iškirptė nugaroje, atviri pečiai – suprantama, visa tai tik įvertinus savo figūros duomenis ir grožį. „Visi variantai priimtini, bet svarbiausias akcentas turi būti kokybė. Jei plunksnų boa, tai ne iš vištos plunksnų, jei kailis, tai ne dirbtinis, jei vilna, tai aukštos kokybės, išskirtinė savo grožiu. Po keturiasdešimties geriau mažiau, bet viską aukščiausio lygio“, – sako specialistė. Šiai progai prie žemę siekiančio gilios raudonos spalvos sijono ji priderino berankovę palaidinę, papuošė originalia gėlės žiedą primenančia sege.

Eksperimento reziumė

A. Žilinskienei negaila savo „kasų“ – ji prisipažino puoselėjusi mintį prieš šventes apsilankyti kirpykloje. Moteris liko patenkinta asimetriniu karė stiliumi nukirptais plaukais, kurių spalvą paryškino ir perlamutrinį švytėjimą suteikė dažanti kaukė.

   - „Juos susitvarkyti man nebus sunku“, -– tikina mūsų herojė.

Meistriškai atliktas makiažas įrodė, kad nereikia žaisti kontrastingomis spalvomis – subtilios žemės spalvos sukūrė stilingą elegantiškos  moters įvaizdį, kurio nuotaiką galima lengvai koreguoti – tereikia pakeisti lūpų dažų spalvą. Moteris išdavė, kad norėdama ilgiau pasidžiaugti porą dienų nenuvalė makiažo, nenukrito nė viena iš priklijuotų blakstienų.

Labiausia A. Žilinskienė džiaugiasi įvaizdžio dizainerės L.Čaplikienės pagalba: „Tai tikra profesionalė, nuostabus žmogus, kurios patarimais būtinai pasinaudosiu –

Naujuosius sutiksiu dėvėdama antrąjį drabužių variantą, o per Kalėdas buvau pasipuošusi Koko Šanel komplektėliu. Po švenčių būtinai prisipirksiu įvairių skarelių, šalių, papildysiu papuošalų dėžutę –akivaizdžiai įsitikinau, kad keičiant aksesuarus garderobą galima „padidinti“ kelis kartus.

“Įvaizdžio dizainerė Liubovė Čaplikienė: Tel. +370 656 83666; e-mail: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Salonas „"RandA"“: Tel. +370 614 62919; www.randa.lt

Fotografas Laimutis Brundza

Straipsnį paruošė savaitraščio "Šeimininkė" žurnalistė Eglė Leonovienė

 

Sekite mus feisbuke

Mūsų draugai